kızım rana efnan elinin lezzetini pastaya katarken...
malzemeler:
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
yarım paket eritilmiş margarin yada eşit miktarda eritilmiş tereyağı
yarım su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
ve irmik
şerbeti için
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
yapılışı
3 bardak şeker ve 3.5 bardak su kaynatılıp soğutulur bir kenarda bekletilir.
diğer taraftan şerbet bitince
irmik hariç bütün malzemeler karıştırıp yoğrulur.yumuşak bir hamur elde edilir.hamurdan çok büyük olmamak kaydıyla parçalar alınır.ister yuvarlak ister farklı bir şekil verilir.daha sonra irmiğe bulanır ve 200 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.fırından çıkar çıkmaz şerbeti dökülür.
yapmak isteyen herkese kolay gelsin..
sevgiyle ve saygıyla kalın
Balparmak tatlısı...Ailece güzel bir çalışma,ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilTatlı çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilVezirparmağı desem..
YanıtlaSilannem yapardı eskiden bayılarak yerdik tadı halen damağımda..
ellerinize sağlık
www.hobihane.com
ellerine sağlık komşuğun yaşadığı her yere selam olsun.
YanıtlaSilOfff sana komşu olmak varmış..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
Bende geçenelrde yaptım bu tatlıdan..
Öpüyorum.
Nefis bir tatlı olmuş denemeyi düşünüyorum doğrusu..afiyet olsun sizlere ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBen buna benzer kalbura bastı yapıyorum. kızım anne irmikli yap diyor ama cesaret edememiştim. tarifinizi mutfak defterime yazıyorum. deneyecegim. ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilbir dut masalı- nUnU
YanıtlaSilGüle güle otursunlar..,
ellerine sağlık,
tatlı rana'yla kollektif bir çalışma olmuş demek :)
sevgiler...