27 Ekim 2013 Pazar

mısır inciri babutsa

merhaba güzel dostlar.bayramı çok şükür güzelliklerle geçirdik.memlekette ailelerimizi sevdiklerimizi görüp misafirlerimizle evimize geldik.eve gelirken bizimle gelen sadece misafirlerimiz değildi elbet .birde hastalıklarla geldik.o kadar zor bir hafta yaşadım ki anlatamam.kızım eşim ve ben çok hastaydık .rapor da alamadım çünkü doktora gitmeye bile vaktim olmadı o derece yoğun ve zordu.çok şükür bugün biraz daha iyiyim ama rana efnan da bir öksürük başladı ki sormayın ciğerleri sökülürcesine öksürüyor.inşallah kuzucuğumda hemencik iyileşir.2 gün kreşe göndermedim sanırım yarın da göndermeyeceğim biraz toparlansın bakalım.işte bizden kısa kısa haberler böyle.bu arada cuma günü misafirlerimde tekrar memlekete döndüler.kayınvalidemin dayısı ve eşi hacer halam bizi ve buradaki kız kardeşini ziyarete gelmişlerdi.
gelelim mısır incirine.bu ve buradaki yazılarımda birkaç günlüğüne manavgatta ki arkadaşlarımızı ziyarete gittiğimizden bahsetmiştim.işte orada harika bir lezzetle tanıştım.mısır inciri yada diğer adıyla babutsa.biz çocukken annem evde yetiştirmişti ama meyvesi hiç bu kadar büyümemişti.
toplarken can yakan durumlar olabiliyor yada kabuğunu soyarken.ama o kadar  lezzetli ki değer diye düşünüyorum.nette araştırdım çok faydalı bir meyveymiş aynı zamanda.

işte babutsalar.fotoğraflara bakarken yayınlamadığımı farkettim.



sizde bir babutsa bulursanız hemen tadına bakın efendim....afiyetler ola şimdiden.sevgiyle ve saygıyla kalın

8 yorum:

  1. adının babutsa olduğunu bilmiyordum.. biz frenk inciri ya da dikenli incir olarak biliyoruz..benim çok sevdiğim ve bulduğumda kaçırmayacağım meyvelerden.. size de afiyet olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim.bende mısır yemişi diye duymuştum ama internette araştırınca birkaç ismi olduğunu gördüm.çok leziz ve buldukça alıp tüketmeyi düşünüyorum sevgiler.

      Sil
  2. bu arada blogumda çekilişim var.. ilgilenirseniz buradan..

    http://bebegimincicileri.blogspot.com/2013/10/kizimin-cicileri-facebook-sayfasinin.html?showComment=1382909682349#c1614158399969438519

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun mihribancım. İnşallah kızında biran önce toparlar.

    Babutsa, buralarda çok olur ama biz hep frenk yemişi deriz. demek bir kaç adı varmış. Çok severim. sağlıklı bir yabani meyve ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler canım.inşallah.evet çok leziz ve faydalı.sizlere de afiyetler olsun.sevgiler

      Sil
    2. öncelikle kızınıza ve size geçmiş olsun.acil şifalar diliyorum.görmüştüm bi yerlerde ama tatmamıştım.görüldüğünde kaçırılmayacak bundan sonra.afiyet olsun size..

      Sil
    3. çok teşekkürler.şimdiden sizlere de afiyetler olsun sevgiler.

      Sil