haşlama işleminden sonra kazanlara alınan haşlanmış üzüm suları durultma denilen bekleme dönemine geçirildi.bir müddet sonra içine daha önce katılan pekmez toprakları dibine çöken şıralar tekrar kazanlara alındı. 4 -5 saat süren kaynama sürecinden sonra pekmeze dönüştü.
ince bir tülbentten süzülen pekmez soğuduktan sonra şişelere doldurulup evlerdeki yerini aldı.bu kadar kısa anlattım ama pekmez kaynatmak çok uzun süren bir iş.ayrıca çok zevkli.
şimdilik sevgiyle ve saygıyla kalın.
ellerinize sağlık,doğal pekmez gibisi var mı..benim annem de armut pekmezi yapar her sene tadına doyum olmaz..afiyetle yersiniz inşallah...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim canım.rabbim hepimize sağlık sıhhat ve huzur dolu günlerde elceğizlerimizle yaptıklarımızı tüketmeyi nasip etsin.
Silne kadar zahmetliymiş, bende kayınvalidem niye yapmıyor diyordum,ellerine sağlık afiyetle yiyin
YanıtlaSilgerçekten çok zahmetli bir iş canım.teşekkür ederim.evde kendi yapıp yediğin gibisi yok ama.sevgiler.
Silbu kadar uğraştırıcı olduğunu bilmiyordum.afiyetle yiyin.
YanıtlaSilhoşgeldiniz.uğraştırıyor ama sonucu çok leziz olduğu için değer.sevgiler.
Sil