13 Eylül 2012 Perşembe

hayatımızdan kısa kısa 3 tokat sobası

güzel günün akşamı son iftarımızı kayınbabamın meşhur tokat sobasında hazırladığı yemeği yiyerek yaptık işte resimlerle muhteşem lezzetin size yansıyanları....
kayınvalidemle etleri şişe dizerken..bu karışımda etlerin alt kısmın konuluyor.ve etlerden damlayan  
yağ ve suyla pişiyor.ve mükemmel oluyor...
 işte tokat sobamız....
 ve soframızı hazırlarken çektiğim bir fotoğraf ...tabi ki sofra tam olarak  kurulduğunda ezanlar okunuyordu ve fotoğraf çekme imkanım olmadı....sofra da kayınvalidemin şekerle kurduğu salatalık turşusu, bahçeden toplanıp kaynatılmış erik kompostosu,salata da tabiki bahçeden taze toplanan ürünlerle yapıldı.....
 işte piştikten sonra kebabımız ....


afiyetler olsun herkese...sevgiyle ve saygıyla kalın....

17 yorum:

  1. Etobur eşimin epeydir dilinden düşürmediği Tokat kebabı bu olsa gerek. TV'de izleyip yutkunmuştu bi aralar. Hala daha sayıklıyor, Bize de nasip olsun inşallah tatmak. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. büyük ihtimalle budur canım.inşallah misafirimiz olun hem kapadokyayı gezdirelim hemde tokat kebabı yapalım sizlere.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Size afiyet olmuş,bize bakmak düştü:)) Sobada veya mangalda pişen etlerin tadı farklı oluyor mutlaka ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim en kısa zamanda bekliyorum..birlikte yenilince tadı daha güzel olacaktır eminim sevgiler

      Sil
  4. hiç duymamıştım bu sobayı ne güzelmiş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok farklı ve çok güzel.bende 6 yıl öncesine kadar bilmiyordum kayınbabam meraklıdır bu tarz değişik fikirlere.sayesinde bizde öğrendik.ve çok sevdik.sevgiler.

      Sil
  5. oh oh afiyet olsun çok güzel gözüküyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler canım...sevgiler

      Sil
  6. bir Tokatli olarak cok hosuma gitti...cunku Tokat disinda cok az bilinir....ama sise patatesler ve biberle de dizilir. lavasin uzerine sebzeler ve etler belirli sirayla, domatesler ise ortasina konur. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz pembe kabuk...bilgi için çok teşekkürler.bende daha önce araştırmıştım sizin dediğiniz gibi yapılıyor...sevgiler.

      Sil
  7. Ben olabilirim sizin misafiriniz...:) Etler sahane görünüyor... Sise dizelerin, sobayi yakanlarin, pisirenlerin, yiyenlerin.... hepinizin ellerine saglik.... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. başımla beraber.çok memnun olurum öyle bir durumda...hem kapadokyayı gezeriz hemde bağımızda konuk ederiz sizleri sevgiler

      Sil
  8. herşey çok güzel görünüyor...
    özellikle et görünce çok fen aoluyorum...
    acayip canım çekiyor :))

    YanıtlaSil
  9. Tokat kebabının metnini çok duydum ama tatmamıştım Mİhrimah.Yalnız görüntüler şahane..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en kısa zamanda tatman gereken bir lezzet canım.görüntüsü kadar tadı da şahane.sevgiler

      Sil
  10. Biz küçükken evlerde kuzine sobalar vardı onlara,benziyor.Kim bilir ne lezzetlidir orada yapılan yiyeceklerin tadı.Afiyet olsun,sayende tadacaklarımın listesine ekledim bu kebabı da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende ilk gördüğümde aynı şeyi düşünmüştüm.çok leziz oluyor.mutlaka denemelisin sevgiler

      Sil