misafir ikramlarımın ve bayramlarımın vazgeçilmezi bir tarifi sizlerle paylaşmak isterim.bu tarifi milli gazetenin hediyesi olan yemek kitabında görüp deneyen ve bana da tavsiye eden sevgili anneciğime çok teşekkür etmek isterim yazımın başında.tabiiki asıl tarifin sahibesinede çok teşekkürler.şimdi gelelim tarifimize:
yapılışı:3 adet yumurta, eritilmiş tereyağı, sıvıyağ,2.5 su bardağı su ve kabartma tozu iyice çırpılır.yağlanmış tepsiye buruşturarak bir yaprak yufka serilir.hazırladığımız karışımdan 1.5 kepçe dökülür her tarafına yayılır.diğer iki katada aynı işlem yapılır.3. kata gelince önce karışımdan dökülüp her tarafa yayılır ardından iç malzeme konulur .daha sonra diğer yufkalar tek tek buruşturularak serilir ve her birinin arasına karışımdan dökülüp iyice yayılır.son kat yufkanında üzerine bu karışımdan dökülüp susam serpilir.180 derecede altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.fırından çıkınca afiyetle yenir.yufkaları sererken buruşturulursa daha hacimli bir börek oluyor.bide fırından çıkınca üzerine nemli bir havlu sererseniz kurumaz.
sevgiyle ve saygıyla kalın....
Çook severim ,kolayını da,zorunu da :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık..
Sabah yapmalı ,kulaklarınızı çınlatmalı :)
**ZEL** teşekkür ederim canım şimdiden afiyet olsun sevgiler
YanıtlaSilŞimdi kahvaltıda olsa da yesem bu nefis börekten.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Sevgilerimle...
Kolaysa tam benli o zaman bu tarif..
YanıtlaSilŞu aralar mutfağa bile giresim yok..:))
Ellerine sağlık canım.
SEVALCE LEZZETLER çok teşekkür ederim birgün kahvaltıya beklerim gerçekten kahvaltı yapmayı çok severim ama dostlar varsa daha güzel oluyor.
YanıtlaSilHAYAT CAFE canım senide beklerim ben pişiririm sen afiyetle yersin sevgiler
ellerine sağlık çok güzel görünüyor canım
YanıtlaSil