16 Mart 2013 Cumartesi

hafta sonu

merhabalar.yine bir haftayı da bitirdik..ömrümüzden günler haftalar aylar  ve yıllar ne kadar çabuk tükeniyor..biz biraz daha yaşlanıyoruz.çocuklarımız biraz daha büyüyor.biz bu koşuşturmaca da yorgun düşüyoruz bazen..ama herşeye rağmen hayat çok güzel.ve hayatta çok güzel şeyle var.umarım hepimize bu güzellikler denk gelir hayat boyu...
gelelim asıl konuya.geçen hafta pazartesi günü misafirim vardı.bende havuçlu tarçınlı cevizli kek,mercimekli köfte ve kolay su böreği yaptım.işten çıkınca koşa koşa eve gelip hepsini bir saat gibi kısa bir süre de yapınca  masanın son hali yok.sadece kekimin bazı fotoğrafları var.sağolsun eşim sayesinde.



 hep çok severek yediğim ama bir türlü yapmaya cesaret edemediğim bir kekti.ve sonunda milli misafir ağırlama kekim olacak...tarifi çok kolay..hemen verelim.

havuçlu tarçınlı cevizli kek tarifi:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı rendelenmiş havuç
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
yapılışı:
şeker ve yumurtalar güzelce çırpılır.diğer malzemeler teker teker bu karışıma katılır ve çırpılmaya devam edilir.un ve kabartma tozu birlikte karıştırıldıktan sonra diğer malzemelere katılır. kek hamuru kıvamına gelinceye kadar çırpılmaya devam edilir.yağlanmış dikdörtgen borcam tepsiye dökülür.175 derecede ısıtılmış fırına konulur.çıktıktan sonra afiyetle yenilir....
sevgiyle ve saygıyla kalın..

6 yorum:

  1. Haklısın zaman ne kadar da çabuk geçiyor, ne kadar hızlı tüketiyoruz herşeyi....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef canım.herşey ve zaman çok hızlı geçiyor.sevgiler.

      Sil
  2. Havuçlu keki seviyorum mihrimahcım mis gibi de tarçın kokusu. Ellerine sağlık.. ama ben kolay su böreği demişsin ya onu merak ettim bir ara tarifini verirsen sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba canım.çok teşekkürler.pasta etiketine sahip yazılarımda kolay su böreği tarifini yayınlamıştım..sevgiler.

      Sil
  3. kekin çok güzel gözüküyor ellerine sağlık:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. en sevdiğim keklerden :)

    YanıtlaSil