31 Ekim 2013 Perşembe

yeni hobim

merhaba dostlar.hastalık yakamı bırakmıyor.işler bir yandan kurs bir yandan yapmam gereken görevler bir yandan hepsi beni bekler ben iyileşmeyi....öksürüğe bir çare bulamadım.kızım biraz daha iyileşti çok şükür tek tesellim.bu sabah kuzum kreşe giderken sevgili arkadaşım güldenciğimin hediyesi olan elbiseyi giydirdim.çok yakıştı...sizlerle de paylaşmak istedim.gelelim yeni hobime ...
dikiş dikmeye başladım.A101 e gelen singer dikiş makinasını alarak bu alana el atmış oldum.aslında daha yüksek bir model almayı planlamıştım ama alışma aşamasında bu modelin yeterli olacağına karar verdim.singer promise sizinle tanıştıracağım yakın zamanda.işte ilk ürünler poşet torbaları...5 adet mor çiçekli diktim ve hepsi hediye olarak sahiplerine ulaştı.

 bu iki poşet torbasından biri kızımın kreş öğretmenine diğeri yeni ev alan komşuma ev hediyesiyle birlikte vereceğim bir hatıra ...bazı hatalarım var elbette ve 3 tane iğne kırdım.nasıl oldu niye oldu anlamadım.

 işte böyle dostlar..biz biraz hasta biraz iyi geçinip gidiyoruz..
sevgiyle ve saygıyla kalın....

27 Ekim 2013 Pazar

mısır inciri babutsa

merhaba güzel dostlar.bayramı çok şükür güzelliklerle geçirdik.memlekette ailelerimizi sevdiklerimizi görüp misafirlerimizle evimize geldik.eve gelirken bizimle gelen sadece misafirlerimiz değildi elbet .birde hastalıklarla geldik.o kadar zor bir hafta yaşadım ki anlatamam.kızım eşim ve ben çok hastaydık .rapor da alamadım çünkü doktora gitmeye bile vaktim olmadı o derece yoğun ve zordu.çok şükür bugün biraz daha iyiyim ama rana efnan da bir öksürük başladı ki sormayın ciğerleri sökülürcesine öksürüyor.inşallah kuzucuğumda hemencik iyileşir.2 gün kreşe göndermedim sanırım yarın da göndermeyeceğim biraz toparlansın bakalım.işte bizden kısa kısa haberler böyle.bu arada cuma günü misafirlerimde tekrar memlekete döndüler.kayınvalidemin dayısı ve eşi hacer halam bizi ve buradaki kız kardeşini ziyarete gelmişlerdi.
gelelim mısır incirine.bu ve buradaki yazılarımda birkaç günlüğüne manavgatta ki arkadaşlarımızı ziyarete gittiğimizden bahsetmiştim.işte orada harika bir lezzetle tanıştım.mısır inciri yada diğer adıyla babutsa.biz çocukken annem evde yetiştirmişti ama meyvesi hiç bu kadar büyümemişti.
toplarken can yakan durumlar olabiliyor yada kabuğunu soyarken.ama o kadar  lezzetli ki değer diye düşünüyorum.nette araştırdım çok faydalı bir meyveymiş aynı zamanda.

işte babutsalar.fotoğraflara bakarken yayınlamadığımı farkettim.



sizde bir babutsa bulursanız hemen tadına bakın efendim....afiyetler ola şimdiden.sevgiyle ve saygıyla kalın

11 Ekim 2013 Cuma

işte üzüm hasadının ürünü: pekmez

bir önceki postta üzüm hasadımızdan bahsetmiştim.şimdi gelelim pekmez nasıl yapılıyor  kısaca bahsetmeye ..önce üzümler güzelce özel toprak katılarak ezildi..kurulan ocakta haşlama denilen bir işlemden geçirildi üzüm suları.işte haşlama kazanları.



 haşlama işleminden sonra kazanlara alınan haşlanmış üzüm suları durultma denilen bekleme dönemine geçirildi.bir müddet sonra içine daha önce katılan pekmez toprakları dibine çöken şıralar tekrar kazanlara alındı. 4 -5 saat süren kaynama sürecinden sonra pekmeze dönüştü.


 ince bir tülbentten süzülen pekmez soğuduktan sonra şişelere doldurulup evlerdeki yerini aldı.bu kadar kısa anlattım ama pekmez kaynatmak çok uzun süren bir iş.ayrıca çok zevkli.
şimdilik sevgiyle ve saygıyla kalın.

8 Ekim 2013 Salı

bağ bozumu

merhabalar.geçen haftalarda nevşehire pekmez kaynatmaya gittik.pekmez kaynatabilmemiz için öncelikle bağ bozumu yapmalıydık.işte çok güzel geçen iki günün ilki bağ bozumu.....herkes bir asmanın başında üzüm topladık önce...


 işte hasatımız .bol bol üzüm yedik tabiiki toplarken...ah şimdide olsa da yesem.ben meyve sebzeleri toplarken yeyince yada dalından kendim kopartıp yeyince çok zevk alıyorum..sizi bilmem...


 şu üzüm salkımlarının güzelliğine bakar mısınız..rana efnan da açık havada çok güzel vakit geçirdi..bol bol eğlendi kuzum.toprağa doydu..

ve bağımızın diğer sakinleri muşmulalarımız...



minicik ağaca misafir olan elmalarımız

ve de ayvalarımız..biz bu olayı çok sevdik.her yıl dahil olmaya karar verdik...

sevgiyle ve saygıyla kalın.....

5 Ekim 2013 Cumartesi

kış hazırlıklarım ve hello kitty

merhaba sevgili dostlar.fotoğraf arşivimde gezinirken bu yıl kış için hazırladıklarımdan bahsetmediğimi fark ettim.1 ve 2 numaralı fotoğraflar taa manavgat tatilimden hatıra börülcelerim.çok severek tükettiğim bir lezzet.


 bu patlıcanlar nevşehirden.kayınvalidemin ektiklerinden.
 bu dolma biberler beyşehir pazarından
 ve beyşehir pazarından güzel anlar.

 bu sene ilk defa böğürtlen koydum dolaba.yapacağım pastaları süsler inşaallah..
 sağlık deposu semiz otları..dolaptaki yerini aldı..

 işte kuzumun hello kitty aşkı bu nevresim takımıyla bir nebze olsun hafifledi.şimdilerde yeni bir aşkı var baby alivin canım bebeğim ..ama aradığım modelini bulamadım ve fiyat olarak çok yüksek olunca biraz erteledim ..
sevgiyle ve saygıyla kalın ...