26 Nisan 2012 Perşembe

bu aralar biz.......

hepi topu bu kadarcık balkonumuz var .buna da çok şükür.malum bahar geldi.bizde kızımla geçen yıl yaptığımız gibi çiçekçimize gidip aldık fidelerimizi ektik akşam üstü serinliğinde.rana efnan gidip gelip bunlar ne güzel kokuyor anne dedi durdu koklayarak.tabi fırsattan istifade bol bol da toprakla oynadı.....işte dün akşamüstü balkondaki hallerimizden birkaç kare....

 burda da güya bana toprak veriyor prensesim...yalnız bir durum var ki beni düşündüren taşınırken ne yapacağım ben bu kadar saksıyla..tabi ki götüreceğim yanımda ama inşallah ölmezler...(saksılara dikkat hemen hepsi geri dönüşüm.kimi boya kutusu kimi yoğurt kabı.birde güzelce kaplarsak değmeyin keyfime)
 tabi birde taşınacağımız evin en az bu kadar balkonu olmalı demi.....dua edin inşallah güzel insanların olduğu huzur ve mutlulukla bir de sağlıkla yaşayacağımız bir yer olsun ......
işte biz bu aralar balkondayız artık...sevgiyle ve saygıyla kalın..

24 Nisan 2012 Salı

dünden.......

merhaba sevgili dostlar...uzun zamandır teknik arızalar ve farklı meşguliyetler sebebiyle bloğuma fazla zaman ayıramadım.fotoğraf makinamda ve bilgisayarımda hala devam eden sebebini bilmediğim bir sorun var.inşallah çözebilirim yakın zamanda... neyse efendim...sorunlarla sıkmayalım siz sevgili dostlarımı.rana efnanın  ısrarları sebebiyle doğum günü kutluyoruz.canı sıkılıyor anladığım kadarıyla.kendine eğlence arıyor..bende bu sebeple mercimekli köfte ve pizza yaptım.
mercimekli köfteyi ilk defa yaptım .hiçte korktuğum gibi zor değilmiş.......

 pizza biraz aceleye gelince hamuru tam  kabarmadan  fırına attım.sonuç biraz istediğim gibi olmadı.ama tadı güzeldi.
 eşim patatesli ve mısırlı olsun dedi birde böyle denedik....
işte bizden haberler böyle...sevgiyle ve saygıyla kalın dostlar....

19 Nisan 2012 Perşembe

toz fırtınasının resmi

malum fırtınadan bizde nasibimizi aldık cihanbeyli olarak.fotoğraf makinasının şarjı bitmiş fotoğraf çekemedim ama eşim okulda mahsur kalınca bol bol fotoğraf çekmiş cep telefonuyla...öğrencileri velileri gelmeden göndermemişler..o kadar kötüydü ki hava...işte birkaç kare sizler için.
okulun çatısı kiremitler düşmüş  daha da devam ediyor düşmeye.....

 okul servisleri bahçede kalmış.....
rabbim ülkemizi felaketlerde doğal afetlerden korusun .şimdilik bu kadar sevgiler

17 Nisan 2012 Salı

15 Nisan 2012 Pazar

güzel bir kutu sizin olsun.......


bu hediyele benim olsun diyorsanız yeni tanıştığım bu bloğa sizleride beklerim...tık tık

11 Nisan 2012 Çarşamba

hafta sonu 2

geçen postun devamını ancak bugün yayınlayabiliyorum.rana efnan lcwaikiki den sonra bu oyuncak mağazasını görüp ben ne buldum neden buraya gitmiyoruz diyerek girdi kapıdan içeri.bizde onun peşinden girdik mecburen. bazen öyle masumane tavırları varki kolayca esir oluyorsunuz.bu fotoğraflar rana efnanın uzun uzun oyuncakları incelerken ki halleri.



 daha sonra market alışverişi yaparken market arabasında kısa bir uyku molası verdi küçüğüm.
 bu nedir sizce??????????
 evet bir çikolata hemde ısırılmış bir çikolata ama.......
 aslında bir not defteri...torku çikolatanın promosyon ürünüymüş..hemen aldım tabi ki. fotoğraflar eşimden...birde yorumu vardı fotoğrafları çekerken blogcu oldum sayende diye ...
 burda hediye paketi yapıyoruz harıl harıl mağazanın paket hizmeti yokmuş maalesef...
 paketleme işinden sonra gezilerimize ara verip sevgili dostlarımız aslında aile gibi olduğumuz selda ve fuatın misafiri olduk.sağolsunlar her defasında bizi misafir ediyorlar..çok  çok teşekkür ediyorum ikisine de.minik kuzum azra ılgına da ayrıca teşekkürler.akşam yemeğinden sonra bu defa kule site ye doğru yola çıktık.kule sitenin girişinde bizi macun satan minik bir dükkan karşıladı.eee  tabi bizde bu nefis lezzetin tadına baktık...sultan ahmette yediğim macunlar gibi değildi elbet ama olsun...
 bizim iki cimcime pepe hayranlıklarını bu şekilde göstermiş oldular.
 kızlar bir oraya bir buraya koşturup durdular nasıl mutluydular anlatamam.arada birde bize doğru koştular ....
 ve finalde alaaddin tepesinde çay keyfimiz vardı .kızlarda tam istedikleri şeye salıncaklarına kavuşmanın mutluluğuyla şen kahkahalar ata ata bitirdiler bu güzel günü....
herkesin gerçekten ailesi gibi olacak arkadaşları dostları olması dileğiyle.....sevgiyle ve saygıyla kalın....

9 Nisan 2012 Pazartesi

hafta sonu 1

hafta sonu 2. dönem sınavları vermek üzere konya ya gittik.allahım bu dönem bende bir tembellik var.toparlanamadım bir türlü.sınavlar nasıl geçti ben dahi bilmiyorum.hava çok güzeldi cumartesi günü.rüzgar vardı ama olsun.rana efnan ve eşim beni beklerken üniversitenin bahçesinde oyunlar oynayıp kendilerinden geçmiş bir haldeyken ben sınavdan çıktım baktım yerlerde şen kahkahalar atarak yuvarlarnan oynayan bir kız çocuğu var.sınavın stresi ve rana efnanın öyle oyunlar oynayacağı aklıma gelmediği için olsa gerek şaşkın şaşkın bakmışım onlara.kuzum nasıl mutlu olmuşş.
sonrasında daha önce gittiğimiz bir pizzacıda aldık soluğu...

 rana efnan mama sandalyesinde oturmak istedi.. farklı geldi sanırım..içmesini hiç istemesemde kıyamadım istediğinde ve bir yudum içmesine izin verdim.
 M1 e doğru-halk arasında real alışveriş merkezi olarak  kullanılıyor- bir gezintiye çıkmak için yolun karşısına geçtik.rana efnan arabanın üzerine oturdu eftafı bir süzdü.
 rana efnan için M1 park demek.daha doğrusu kaydırak demek.

 lc waikiki de yere düşen ayakkabılara şaşkın şaşkın bakakaldı.üzerine denemek için erkek çocuk reyonundan bir sweat giydirmiş babasına.ayakkabıların neden yerde olduğunu epey bir süre anlamadı.sordu durdu.
 sırt çantaları çok dikkatini çekti...

denemeler yaptı...kuzum benim büyüyor her geçen gün.alışveriş yaparken yaptığı yorumlar harika..birde her defasında kemal tanca dan ayakkabı almak istiyor .mutlaka içeri girip geziyoruz.platform topuk ayakkabılara bayılıyor.ne olacak halimiz bilmem... sevgiyle ve saygıyla kalın dostlar.

6 Nisan 2012 Cuma

yine bir çekiliş var


sevgili berenimo bloğunun sahibesi güzel bir çekiliş yapmış katılmak isterseniz tık tık 

3 Nisan 2012 Salı

gurbetteki haladan yeğenlerine sevgilerle

geçenlerde alışveriş için gittiğimiz mağazada bu şirin kıyafetleri görünce dayanamadım hemen aldım yeğenlerim için.bu şirin elbise henüz aramıza katılmamış olan yeğenim hatice kübra için.hırkası bitmek üzere bitince yayınlayacağım.tokalar da çok şekerdi...

 bu takım 20 gün önce aramıza katılan miniğim için henüz  kendisini görmek nasip olmadı.yarın yola çıkacak bu hediyeler.göndermeden önce paylaşmak istedim..hırkanın  burda düğmeleri henüz dikilmemişti.biter bitmez resimlerini çektim sabırsızmıyım ne..bitmiş halini yakında yayınlayacağım.
 bu hırkada yusufhancığım için.boyaları ve boyama kitabı bugün alındı.onlarda sürpriz olsun kuzuma

benim prenseste fotoğraf çekmeme yardım etti.ve de hediyeleri gönderme taraftarı olmadı ilk önce.ama sonra üzülürler mi anne gönderelim de ağlamasınlar dedi.kızım büyüyor.bunu görmeyi nasip ettiği için rabbime ne kadar şükretsem azdır. rabbim beni kızımdan ve eşimden onları da benden mahrum bırakma.aminn.sevgiyle ve saygıyla kalın dostlar.

1 Nisan 2012 Pazar

sümbülüm açtı.....

geçen hafta içi eve döndüğümde hüzünlü kalbimi bu güzeller güzeli sümbül karşıladı sonsuz sevgisiyle......ey insanlar sizde bu kadar sıcak yüreklerinizi açsanız vefasız olmayan dostlarınıza.halinizi sormak için sizi arayıp soranlara zehir içirmeseniz..... ay ben bağladım yine...hiç takmamalı aslında böyle tipleri ama yapamıyorum işte.

 ev tekstili satan bir mağazada bu tarz bir havlu seti görmüştüm bundan 6 yıl önce.hemen 3 adet havlu alıp kendimce süsleyip hasır bir ekmek sepetinin içine yerleştirdim havlularımı.bana 5 yıldır mutfakta eşlik ediyorlar...mumlar vazgeçilmezlerim tabii ki
 bu havlu ise kayınvalidemin el emeği.sarı lalelerim eşliğinde...
saygıyla ve sevgiyle kalın ....