25 Ocak 2012 Çarşamba

kutu kutu pense

geçenlerde boşalan çikolata kutularının biraz biriktiğini fark ettim.atamadımda.ne yapmalı derken epeydir ihmal ettiğim bu çalışmaları yapmaya karar verdim.artık evdeki tuz şeker gibi varlığı doğal yokluğu felaket malzemeleri bir araya getirdim.rana efnan baş yardımcımdı...sonrasında biraz yaramazlığa başlayınca onu uyutup devam ettim .gece 1:30 civarı biten bu güzellikleri sizlerin beğenisine ancak bugün sunabildim.






 bu kutu ise 4.5 yıl öncesi eşimle nişanlıyken eşime hediye edeceğim eşyaları koymak için yapmış olduğum bir çalışmaydı.sanırım o zamanlar hayal gücüm daha iyiymiş.yaşlanıyormuyum ne...



yarın eşimin ailesi gelecek tatil için.buralarda olamayabilirim bir süre affınıza sığınıyorum şimdiden sevgiler

24 Ocak 2012 Salı

alış veriş

geçen postta konya ya sınav için gidip bir kısmına girip bir kısmına kar engeli sebebiyle giremediğimden bahsetmiştim....ilk gün sınavdan sonra kule siteye uğradık..bazı eksikleri alalım diye...tabi biz bayanların uğramadan çıkmadıkları kozmetik reyonunda bu mini seti görünce dayanamayıp aldım.fiyatı çok cazipti 1 tl...


 bir de el kremi aldım dermokil ürününü ilk defa kullanacağım.bakalım inşallah iyidir.
 tabi benim olmazsa olmazım çiçekler.kızım da öğrenmiş çiçek tutkumu.sümbülleri görünce anne sümbül mü o dedi.böylece bende görüp aldım hemen.çok güçlü soğanları .benim evdekiler yeni çıkmaya başladılar.bende ne büyük ve güçlüler diyordum.bunları görene kadar.benimkiler yavruymuş daha.

şimdilik bu saksıları kullanacağız.değiştirmeye korktum çünkü.
birde sevgili kardeşim mehmet için bir video paylaşmak istedim..daha bebekken söylerdim bu şarkıyı ona.şimdi üniversiteli oldu.tatile gelmiş.canımşuan yanında olmayı çok ama çok isterdim.ama hayat bazen olmak istediğimiz yerin çok uzağında bulunmamızı gerektiriyor.seni çok seven ablandan. sevgiler...

23 Ocak 2012 Pazartesi

kar ve finaller

tüm dostlara merhaba...sınavlara hazırlık dönemi sebebiyle bloğuma ve sizlere uğrayamadım.sınavlardan bir gün önce konya 'ya gittik kış günü hava şartları belli olmaz diye düşünerek...ilk günkü sınavlara girdim.hava çok soğuktu.eşimin bir arkadaşı da hava  iyi olacak demiş.bizde buna sevindik.o akşam daha önceki yazımda belirttiğim komşumuz fatoşlarda kaldık.sabah ise manzara buydu.ve ben sınavlara giremedim.emeklerim boşa gitmiş oldu böylece ve sanırsam 3 dersimin yeniden sınavlarına çalışacağım....öğleden sonra ise açan güneşle karlar yumuşadı ve cihanbeyli ye doğru yola çıktık...

 bu manzaralar ise yoldan...


 kartal yada o cinsten kuşlar o kadar çoktu ki ..birisinin resmini uzakta olsa çekebildim.tabi bu resimler cep telefonuyla çekildiği için çok net değil.
yalnız burdan sürücülere bir mesajım olacak. özellikle yağmurlu ve karlı günlerde önünüzde tedbir amaçlı yavaş giden aracla takip mesafenizi sıfırlayıp aracı sıkıştırmak süretiyle yol istemeyin... zaten o aracın içindeki bilinçli sürücü sizin gibi bilinçsiz ve başkalarının hayatını hiçe sayan kişilere yer olsa yol verir..ama bir tarafta bozuk bir satıh girdiği zaman aracın hakimiyetini kaybedip kaza yapabileceği bir yanda aracında küçük bebeği eşi ve kendi canı ve arkada buna özellikle kamyon otobüs gibi büyük araçlar başta olmak üzere hangi kelimeyle ifade edeceğimi bilemediğim bir araç şoförü.....
lütfen evinizde sizi bekleyenleri ve sebep olduğunuz can kayıpları sebebiyle üzülecek insanları düşünün ve buna göre hareket edin.bunun hesabını ahirette vereceğinizi unutmayınnn.
kazasız günler dileğiyle....
sevgiyle ve saygıyla kalın ....

17 Ocak 2012 Salı

çeyiz sandığımı açtım sizler için

biraz ara vermiş gibi oldu post eklemeyeli.ama sizleri ziyaret etmek için ancak vakit bulabildiğim için yeni şeyler yazıp ekleyemedim.bu ara yoğunum malum finaller....bugün sizler için kendi el emeğim çeyizim için ördüğüm havlu kenarlarımı paylaşmak istedim.tabi bu çok az bir kısmı.devamı gelecek ara ara...bol resim var iyi seyirler....













şimdilik sevgiyle ve saygıyla kalın dostlarım....

13 Ocak 2012 Cuma

iki güzel tarifle daha burdayım

bu akşam misafirlerim var.bende daha öncesinden yaptığım 3 tarifi ve de ilk defa deneyip dualar okuyarak fırına verdiğim ıspanaklı böreği yapmaya karar verdim.bu aralar finallere çalışmaya çalışıyorum aslında ama eşimi kıramadım .epeydir çeşitli sebeplerle ertelenen ailecek görüştüğümüz arkadaşlarını davet etmek istedi.yakın zamanda tatil var ve tatilde eşimin ailesi gelecek derken araya biraz daha zaman girecek. bu sebeple tamam dedim.gelelim tariflerime.internette görüp denemeye korktuğum baklavalık yufkayla yaptığım ıspanaklı böreğimi sizlere takdim edeyim önce.
içi için malzemeler
1 - bir kilo ıspanak
2-büyük boy kuru soğan
3-pul biber
tuz
soğanı küp olarak doğrayın. sıvı yağda hafif pembeleşinceye kadar kavurun.daha sonra ayıklanıp yıkanmış doğranmış ıspanakları atın tuzu ve pul biberi de ekleyin.biraz kavurduktan sonra altını kapatıp bir kenara alın.
iç sos malzemeleri
1-yarım çay bardağı sıvı yağ
2-bir yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
3- bir paket kabartma tozu
4-2 yumurta
5-bir çay bardağı su
tüm malzemeleri homojen bir karışım olana kadar çırpıyoruz
ve de mutlaka bir paket baklavalık yufka
 
önce yufkadan 2 kat alıp arasına sıvı karışımdan sürüyoruz. sonra 2 kat daha alıp  diğerlerinin üzerine seriyoruz ve ıspanaklı harçtan bir kenarına boylu boyunca koyuyoruz.hemen sarıp tepsiye yerleştiriyoruz.aynı işlemi yufka ve iç bitene kadar tekrarlıyoruz. tepsimize tamanen  yerleştirdiğimiz böreğimizin üzerine kalan sostan döküyoruz ve susam serpiyoruz.180 derecede ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
 gelelim meşhur kahveli kurabiyemize.bu kurabiyeyle komşum sayesinde tanıştım.komşum ayşenura teşekkürler.
malzemeler
1-oda sıcaklığında bir paket margarin(yada eşdeğerde tereyağ)
2-bir su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
3-2 yumurta(birinin akını ayırın)
4-bir su bardağı pudra şekeri
5-1.5 yemek kaşığı nescafe klasik gold
6-bir paket kabartma tozu
6- aldığı kadar un
üzeri için 
yumurta akı ve toz şeker.
tüm malzemelerimizi karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartıp yuvarlak şekil veriyoruz.daha sonra önce yumurta akına ardından toz şekere batırıp yağlanmış tepsiye diziyoruz.180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.afiyetler olsun..ben mutfağıma dönüyorum malum akşam misafir var .biraz toparlanmalı ....

 sevgiyle ve saygıyla kalın dostlar...

11 Ocak 2012 Çarşamba

yoğurt çorbası ve de un helvası

uzun zamandır yapmadığım bu çorbayı pişirdim bu akşam.rana efnan çok seviyor.bende yapınca elim aza gitmediğinden ara vermiştim .bu güzel çorbanın tarifini sizlerle de paylaşmak istedim.
yoğurt çorbası
malzemeler
1-2 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday(halk arasında yarma olarakta bilinir)
2-bir adet yumurta
3-bir tatlı kaşığı un
4-250 gr süzme yoğurt
haşlanıp soğutulmuş aşurelik buğday ,bir adet yumurta, un ve süzme yoğurt tencerede bir güzel karıştırılır. ben karıştırma işini genelde yoğurma yöntemiyle yapıyorum.  ardından soğuk su ilave edilir yavaş yavaş.istenilen kıvama gelince tencerenin altı yakılır.kaynayana kadar karıştırılır.kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1 -2 dakika  daha ateşte bırakılır.
üzeri için isterseniz tereyağında toz biber pul biber karışımı istersenizde sadece tereyağı ve naneli bir sos yapıp  servis edebilirsiniz afiyetler olsun.

gelelim ikinci tarife tamamen bir yanlış anlama sonucu yapılmıştır kendileri.eşim  benim söylemiş olduğum bir kelimeyi helva olarak algılayınca hemen  kayınvalidemi ve eltimi arayıp aldım tarifi ve sıcağı sıcağına sizlerle paylaşıyorum eşim ilk denemeye göre çok beğendi.
gelelim tarife.
malzemeler
1 -bir çay bardağı sıvıyağ
2 -4 kaşık un
3-bir çay bardağı süt yada su(ikisini yarı yarıya katınca daha güzel oldu)
4-bir çay bardağı şeker
5-üzeri için bal ve ceviz.
sütlle su karışımı ve şekeri ufak bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtıyoruz.bir kenara alıyoruz.
unu ve sıvıyağı tavada (kek hamurundan biraz cıvık bir kıvamda olacak)rengi hafif pembeleşip köpük köpük oluncaya kadar kavuruyoruz.daha sonra hazırladığımız şekerli karışımı ilave edip bir yandan da hızlı hızlı karıştırıyoruz..bir müddette böyle kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz sıcakken servis yapacağımız tabağa alıp üzerine bal ve varsa ceviz döküyoruz.afiyet olsun.

eşim pratik şeyleri seviyor.ben biraz uğraştıran emek isteyen yemekleri seviyorum.ama kazanan eşim oluyor.canı sağolsun.
sevgiyle ve saygıyla kalın can dostlar

10 Ocak 2012 Salı

dışarıda kar evde bahar var!!


saat 5 civarı rana efnan'a süt ısıtmak için kalkınca bu güzel manzarayla karşılaştım ve süt ısınana kadar bu güzelliği kayıt altına aldım.nihayet kar yağdı .çok şükür rabbim bereket versin ülkemize.mevsimler şaşırdı iyice ocak ayının ortasındayız ve yeni kar yağıyor iç anadolunun ortasına konya ovasına.geçenlerde bir serpiştirip geçmişti.ama bu kalır diye ümit ederken öğlene yerdeki karlar çoktan erimişti.sadece çatılarda var şimdilik.



 bu güzel hanım bahçe papatyalarım. balkondan eve alınca böceklendi bende tabiri caizse güzelce budadım.yeni filizler verdi bana .evimde baharı anımsatan bu güzel çiçeğim sokağımda ki kar manzarasıyla birleşti bugün.
rabbim gönlümüzdeki baharı hiç kışa çevirmesin sevgiyle kalın dostlar .ben ders başı yapıyorum şimdilik.....

bu fotoğraf karlar eridikten sonraki sokağımın halidir...:((((çatılarda kar var ama...

8 Ocak 2012 Pazar

bayram şekeri bitti!!!!!!

canım arkadaşım deryanın sevgi dolu yüreğiyle başlayıp bizlere konuk ettiği ve benim adına bayram şekeri dediğim bebek battaniyesini bitirdim.aslında birkaç gün oldu ama ben kendime gelip fotoğrafını ancak bu sabah çekebildim....rana efnan birkaç gündür test ediyor battaniyesini.çok sevdi.sanırım uzun süre kimselere vermeyecek. 


 bu aralar biraz yorgunum zihin olarak.kafam karışık beklediğim önemli bir haber var.onun telaşı hafif korkusu.başlamak üzere olan finaller.....dualarınızı beklerim....
 umarım güzel olmuştur.umarım beğenirsiniz...kenarı benim en sevdiğim modellerden biriyle tamamladım...
sevgiyle ve saygıyla kalın dostlarım...